NMT

Інноваційні рішення в телемедицині та телеметрії

Дистанційна діагностика, як складова частина телемедицини, є інноваційним та технологічним підходом у ведені медичної практики в Україні.


Технології крокують уперед кожен день, тому й комплекси віддаленої діагностики не стоять на місці та удосконалюють свій функціонал.
Тепер не має потреби зберігати всі отримані дані тільки на портативному пристрої та турбуватись «чи щось може трапитись з ними?».
Тому що кожне проведене обстеження зберігається не тільки у внутрішній пам'яті а й передається в захищене хмарне сховище за допомогою мережі інтернет.
Нижче, на прикладі комплексів дистанційної діагностики IDIS2GO, приводимо простий за зручний принцип збереження та захищеної передачі даних.

Доступ до мережі інтернет можливо забезпечити за допомогою 3G, LTE, Wi-Fi або LAN, це дуже зручно коли доводитися працювати в різних типах місцевості.
Коли пристрій підключено до мережі, дані результатів обстеження у реальному часі автоматично передаються одним файлом по кожному пацієнту до хмарного сховища.
У разі відсутності підключення до мережі дані результатів обстеження зберігаються у пам’яті пристрою до відновлення зв’язку. Тобто у будь-якому разі, отримані дані нікуди не зможуть пропасти.

Далі результати обстеження можливо переглянути на будь якому пристрої та з будь-якого місця де є доступ до мережі інтернет.
Кожне обстеження має свій унікальний номер, наприклад М1РТР443. За цим номером можливо знайти обстеження у хмарному сховищі. При цьому, за цим унікальним номером переглянути дані зможуть не тільки медичні фахівці, а й сам пацієнт.

Телемедицина – це така галузь, яка відкриває нові можливості та надає ряд сучасних інструментів для ефективного ведення й постійного розвитку медичної діяльності.
Тому є ще більш інноваційне рішення, яке допомагає в роботі лікарів. Це сервіс на основі алгоритмів «штучного інтелекту», який забезпечує автоматичну інтерпретацію даних ЕКГ.
Заходячи за індивідуальним номером дослідження на хмарне сховище, медичний фахівець має змогу переглянути електрокардіограму пацієнта та провести багаторівневий аналіз.

В розділі «Аналітика» вже автоматично починає свою роботу так званий «штучний інтелект», який може виконувати наступні операції:
- визначення положення кожного серцевого параметра за шкалою «від особисто вихідного рівня до патології»;
- виявлення рівня амплітудно-тимчасових кодів ураження міокарда;
- прогнозування ризику розвитку серцево-судинних захворювань по наявним показникам;
- виявлення біологічного віку та психоемоційного стану людини;
- виявлення аномальних показників у спортсменів тощо.

Це інноваційний та універсальний інструмент у руках лікарів, здатний полегшити їм працю та найголовніше – допомогти додатково врятувати життя людей.
Статті
Made on
Tilda